Het moet meer gaan over de b van business

Ronald Jansen, Rob Revet en Ed Borsboom starten het nieuwe marketingadviesbureau Mark Stronger. Het adviesbureau ondersteunt bedrijven bij marketing- en merkstrategie die aantoonbaar bijdraagt aan bedrijfsdoelen en -resultaten. “Marketeers steken veel tijd in de p van promotie, terwijl het meer moet gaan om de b van business. Marketing moet back to business.”, vinden de drie oprichters van het bureau.

 

 

Het nieuwe adviesbureau ondersteunt bedrijven bij marketing- en merkstrategie. Daarvoor ontwikkelde Mark Stronger een nieuwe aanpak met een unieke benchmark en scan. Met de Nationale Marketing Benchmark kunnen bedrijven zich vergelijken met winnende merken. Deze benchmark vormt ook een belangrijk onderdeel van Mark Stronger GO!. Dat is een scan waarbij wordt geanalyseerd waar ruimte zit voor groei in business kpi’s en hoe je die groei kunt realiseren, gegeven de merkkracht en de eigen marketingorganisatie.

 

WINNEN MET MERK

“We kijken dus niet alleen naar strategie die helpt om de ondernemingsdoelen te realiseren, maar ook naar de organisatie en bijvoorbeeld de alignment van bureaus. Dat is uniek in het huidige bureaulandschap.”, zegt Rob Revet (voorheen onder meer Delta Lloyd). “Daarin zien we weinig echte marketingconsultancies meer. Bestaande bureaus houden zich vooral bezig met digitale projecten of hebben zich enorm gespecialiseerd. Hierdoor is de tactische complexiteit enorm toegenomen en regie vanuit businessdoelen en strategie steeds moeilijker. Maar dat is wel fundamenteel als je als merk wilt winnen.”

 

TEAMS BETER LATEN SPELEN

Ed Borsboom (voorheen onder meer Talpa): “Het bureau is vernoemd naar een fictieve sportcoach. Coaches helpen teams om beter te spelen en te winnen. Blijvend, dus niet alleen in de eerstvolgende wedstrijd. Daarom richten wij ons ook op het goed laten samenwerken van alle specialisten die daarbij nodig zijn en op de ontwikkeling van strategische maar ook operationele vaardigheden. Rob en ik zijn allebei ook trainer, die programma’s ontwikkelen en geven bij onder meer NIMA en Screenforce. Die ervaring laten we zeker gelden bij Mark Stronger.”

 

DE BUSINESS STERKER MAKEN

Ronald Jansen (voorheen onder meer DVJ Insights): “Vanuit DVJ Insights deed ik jarenlang onderzoek naar hoe marketing in Nederland is georganiseerd. Het gaf me veel inzicht in wat winnende marketeers anders doen. Dat was ook de inspiratiebron voor onze Nationale Marketing Benchmark en Mark Stronger GO!. Ons einddoel is om van marketing weer een winnende professie te maken. Mark Stronger kun je daarom ook lezen in de gebiedende wijs: versterk je marketing, bouw een sterk merk en maak zo je business sterker.”

Marketingadviesbureau Mark Stronger presenteert zichzelf op de NIMA Marketing Day op 9 september. Daar deelt Mark Stronger ook de eerste resultaten van de Nationale Marketing Benchmark.